Dít is de oplossing voor diabetes!

Naar schatting zijn er Nederland meer dan 1,1 miljoen mensen met diabetes; dat is 1 op de 14 Nederlanders! Dat is natuurlijk bizar veel, maar dat heeft ook met onze leefstijl te maken. Suiker is eigenlijk niet te vermijden, tegenwoordig zit bijna overal wel suiker in. Dat moet anders, vinden wij.

Nu is er een oplossing voor mensen met diabetes type 2. Lees verder wat dat is!

Wat is diabetes?

Diabetes bloedsuikerspiegel meter.

Diabetes (ook wel suikerziekte genoemd) is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden.

Er zijn twee soorten diabetes: diabetes type 2 en diabetes type 1. Veruit de meest voorkomende soort is diabetes type 2. Negen op de tien mensen met diabetes heeft type 2.

De moderne maatschappij rolt een rode loper uit naar diabetes type 2. Bijna alle producten bevatten toegevoegde suikers. Dit veroorzaakt niet alleen diabetes, maar ook overgewicht.

Hieronder lees je over de verschillen tussen type 1 en type 2.

Diabetes type 1

Diabetes type 1 heb je al vanaf je geboorte. Het is een auto-immuunziekte, zet als coeliakie. Dat betekent dat het afweersysteem de cellen die insuline aanmaken vernielen. Dit is ernstig, want zonder insuline kun je niet leven. Insuline regelt namelijk de bloedsuikerspiegel.

Als je diabetes type 1 hebt, moet je elke dag bloedsuiker meten, insuline spuiten of een pompje dragen. Voordat je gaat eten, moet je berekenen hoeveel insuline je nodig hebt. Dit herhaalt zich elke dag, 365 dagen per jaar. Dat is dus heel zwaar. Daarom zet het Diabetes Fonds zich in voor onderzoek naar en genezing van diabetes type 1.

De symptomen van diabetes type 1 zijn onder andere vaak plassen, veel dorst en zomaar afvallen zonder reden.

We weten niet precies hoe je diabetes type 1 kunt krijgen, maar het heeft niet met erfelijkheid te maken. Er is nog veel onderzoek gaande naar diabetes type 1.

Diabetes type 2

Diabetes type 2 komt vaker voor dan diabetes type 1. Zo’n 9 van de 10 mensen met diabetes heeft diabetes type 2. Vroeger werd het nog ‘ouderdomssuiker’ genoemd, maar je kunt het op jonge leeftijd al krijgen.

De oorzaken van diabetes type 2 zijn:

  • weinig lichaamsbeweging
  • overgewicht
  • ongezond eten
  • roken
  • ouder worden
  • erfelijkheid

De klachten van diabetes zijn niet zo duidelijk. Sommige mensen lopen zelfs jaren rond met diabetes, zonder dat ze het zelf weten. Er is dus nog onderzoek gaande naar diabetes type 2.

Als je diabetes type 2 hebt, kun je er weer vanaf komen door gezond te eten, veel te bewegen en soms insuline te spuiten bij jezelf. Wat kun je verder doen tegen diabetes? Dat lees je hieronder.

Wat kun je doen tegen diabetes?

Om diabetes tegen te gaan is het van belang dat er minder suikers in ons voedsel zitten. Dat ligt natuurlijk bij de fabrikanten, maar jij kunt er zelf ook aan bijdragen. Zo kun je zelf voedsel verbouwen en geen frisdrank en snoep nuttigen. Zet op een verjaardag bijvoorbeeld geen chips of snoep op tafel, maar makkelijk eetbaar fruit, want gezond eten helpt tegen diabetes.

Maar er is nog een optie, namelijk een cursus aanschaffen. Er zijn vele cursussen om suikervrij te eten, bijvoorbeeld de cursus ‘Natuurlijk Suikervrij’, maar ook ‘20 Dagen Suikervrij’. Ook is er een boek vol suikervrije kindertraktaties. Zo hoef je je nooit zorgen te maken dat de kinderen teveel suikers binnen krijgen!

Maar door alleen minder suiker te eten ben je er niet. Ook je lichaamsbeweging telt mee. Ook als je rookt vergroot je de kans op diabetes type 2. Daarnaast is de kans op diabetes type 2 groter als je overgewicht hebt en ouder wordt.

Blauw bord met de tekst ‘Weight Gain’ van Scrabble steentjes.

Nu is er een cursus speciaal voor mensen met diabetes (ook voor mensen zonder diabetes hoor). Deze cursus is het eerste programma dat zich op een verstoord werkingsmechanisme (insulineongevoeligheid) richt.

Deze cursus heet ‘De Diabetes Revolutie’ en helpt mensen met diabetes een gezonde leefstijl op te bouwen om diabetes tegen te gaan en er vanaf te komen.

De cursus

‘De Diabetes Revolutie’ helpt mensen met diabetes type 2 om een gezonde en natuurlijke leefstijl op te bouwen als medicijn tegen diabetes. Waar vroeger de natuurlijke leefstijl en omgeving nog het medicijn waren tegen diabetes, is onze leefstijl nu juist de veroorzaker van diabetes type 2.

De leefstijl gebruiken als medicijn, dat is dus het doel van deze cursus. Omdat tegenwoordig bijna overal suiker in zit, is het niet meer te vermijden. Ook is een ongezonde leefstijl (lees: weinig bewegen, ongezond eten en roken) een oorzaak van onder andere overgewicht en diabetes type 2.

Heb je deze cursus doorlopen, dan heb je een kleinere kans op diabetes of ben je er vanaf gekomen.

Wie heeft deze cursus eigenlijk gemaakt? Is de cursus wel betrouwbaar?

Ja, deze cursus is betrouwbaar. De cursus is gemaakt door Richard de Leth van de Oersterk Academy.

Foto van Richard de Leth met een net pak aan.
Richard de Leth

Richard de Leth is bekend van Linda, De Telegraaf, Margriet enz. Met zijn website (Oersterk Academy) helpt hij veel mensen om gezond(er) te leven. Hij heeft veel verstand van geneeskunde en is een leefstijlexpert. Als iemand je kan helpen een gezondere leefstijl te ontwikkelen, dan is hij het wel.

Richard heeft ook een YouTube kanaal waarin hij vertelt hoe je gezond kunt leven en eten. Ook heeft hij het over bijvoorbeeld diabetes (en andere ziekten) en hoe je dat kunt genezen.

Voor wie is deze cursus?

De cursus is geschikt voor iedereen die:

  • weinig beweegt (meer dan 6 uur per dag zit)
  • dagelijks geraffineerde suikers en koolhydraten eet
  • last heeft van chronische stress en altijd vermoeid en prikkelbaar is

Kortom: deze cursus is voor bijna iedereen wel een aanrader.

Wil je de cursus proberen? Klik dan op de knop hieronder en ga naar de geheime kortingspagina!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: