50 gezonde recepten in 30 minuten en waarom ongezond voedsel goedkoper is

Gezond eten is belangrijk. Toch eten mensen nog te vaak ongezond. Dat is ook niet zo gek; ongezonde producten zijn namelijk goedkoper dan gezonde producten. Voor mensen met een klein budget is het dus lastig om gezond te blijven eten. Ook duurt koken vaak erg lang; tijd die mensen vaak niet hebben.

Daarvoor is nu een oplossing. Met het e-book50 Recepten in 30 Minuten’ maak je in 30 minuten gezonde maaltijden klaar. Maar is deze cursus je geld waard en waarom is gezond voedsel duurder dan ongezond voedsel? Lees verder.

Waarom is gezond eten duurder?

Mensen eten nog te vaak ongezond. Zo gek is dat ook niet, want ongezonde producten zijn vaak goedkoper dan gezonde producten. Hierdoor is kiezen voor ongezond eten aantrekkelijker. Waarom is dat eigenlijk?

Eigenlijk ligt dat heel simpel. Voor supermarkten bijvoorbeeld is het veel voordeliger om bewerkt voedsel te verkopen dan verse producten. Een appel of een krop sla is maar beperkt houdbaar, want het bederft binnen een paar dagen, terwijl bewerkt voedsel, zoals een pak koekjes, jaren in de kast kan liggen.

Hamburger met sla, kaas en tomaat.
Ongezond voedsel is duurder dan gezond voedsel

Ook ligt het bij de consumenten. Wij hebben namelijk een natuurlijke voorkeur voor zoet en vet voedsel. De meeste mensen eten liever een koekje dan een appel, dus is er veel vraag naar koekjes. Hierdoor wordt er meer van geproduceerd en gaat de prijs omlaag. Ook willen we dat ons voedsel er mooi uitziet. Een appel bijvoorbeeld moet geen plekjes bevatten en moet mooi glimmen. Het produceren van mooie producten kost meer tijd, energie en geld.

Ten slotte is het voor de boeren voordeliger. De producten (zoals maïs of een appel) kunnen makkelijk verwerkt worden tot ongezondere producten. Door goedkope dingen als smaakstoffen en suikers toe te voegen, kunnen de boeren hun producten met meer winst verkopen.

Dat zijn de redenen dat ongezond voedsel goedkoper is. Het is niet alleen het financiële aspect voor de boeren en de supermarkten, maar de consumenten willen ook dat de producten er mooi en lekker uitzien.

Het is natuurlijk niet goed dat ongezond voedsel goedkoper is dan gezond voedsel, want iedereen zou juist meer gezond moeten eten om overgewicht en andere complicaties te voorkomen.

Ook hebben veel mensen te weinig tijd om te koken. Stel je voor, je hebt kinderen en je werkt beiden waardoor beide ouders laat thuiskomen. Dan heb je geen zin meer om even te gaan koken, dus doe je maar een pizza in de oven of bestel je een patatje bij de snackbar.

Daarvoor is nu een oplossing, namelijk het e-book ‘50 Recepten in 30 Minuten’. Lees verder wat dat voor e-book is.

Het programma

In dit e-book staan 50 (eenvoudige) gezonde recepten die binnen een halfuur klaar te maken zijn. Met deze recepten verlies je in een handomdraai blijvend gewicht!

Foto van Ria Kamelle met een blauw jasje aan.
Ria Kamelle

Dit programma is gemaakt door Ria Kamelle. Ria is een overgangsconsulente (zoals zij zichzelf noemt). Zij weet alles af van de overgang en de bijbehorende klachten. Ze heeft al jarenlange kennis en ervaring en geeft die informatie op haar website overgang.info.

Ook heeft ze een Facebook- groep en een Facebook account die al meer dan 15 000 keer is geliket!

Ze heeft meerdere programma’s gemaakt om vrouwen in de overgang van hun klachten af te helpen. De cursussen en boeken die ze onder andere ontwikkelde zijn:

Foto van e-book ‘50 Recepten in 30 Minuten’.
Het e-book

Het programma bestaat uit een volledig in kleur uitgebracht e-book, een bonus e-book met 10 broodvervangers, bonus e-book met 10 traktaties, boodschappenlijstjes, maaltijdenplanner en levenslange updates.

Je krijgt dus veel extra’s, en dat voor slechts €27,00!

Maar wat zijn het eigenlijk voor recepten? Dat lees je hieronder.

De recepten

Hieronder vind je een aantal recepten die in het programma terug te vinden zijn.

Eierkoeken

Eierkoeken op een houten plankje.

Gegrilde tonijn met sperziebonen salade

Gegrilde tonijn met sperziebonen salade

Courgette met paprika en gehakt

Courgette met paprika en gehakt.

Conclusie

Waarom is gezond voedsel duurder dan ongezond voedsel?

4 rode appels op een houten tafel. Een appel is doormidden gesneden.

De reden daarvoor is eigenlijk heel simpel: voor supermarkten is het veel voordeliger om bewerkt voedsel te verkopen dan verse producten. Een appel of een krop sla is maar beperkt houdbaar, wat het bederft binnen een paar dagen, terwijl bewerkt voedsel, zoals een pak koekjes, jaren in de kast kan liggen.

Mensen hebben van nature een voorkeur voor zoet en vet voedsel. De meeste mensen eten liever een koekje dan een appel, dus is er veel vraag naar koekjes. Hierdoor wordt er meer van geproduceerd en gaat de prijs omlaag. Ook willen we dat ons voedsel er mooi uitziet. Een appel bijvoorbeeld moet geen plekjes bevatten en moet mooi glimmen. Het produceren van mooie producten kost meer tijd, energie en geld.

Ten slotte is het voor de boeren voordeliger. De producten (zoals maïs of een appel) kunnen makkelijk verwerkt worden tot ongezonde producten. Door goedkope dingen als smaakstoffen en suikers toe te voegen, kunnen de boeren hun producten met meer winst verkopen.

Dat zijn de drie redenen waarom gezond voedsel duurder is dan ongezond voedsel.

Nu is er een oplossing voor vrouwen in de overgang die weinig tijd hebben om te koken: het programma ‘50 Recepten in 30 Minuten’.

Het programma bestaat uit een volledig in kleur uitgebracht e-book, een bonus e-book met 10 broodvervangers, bonus e-book met 10 traktaties, boodschappenlijstjes, maaltijdenplanner en levenslange updates.

Je krijgt dus veel extra’s, en dat voor slechts €27,00! Je moet het wel in een keer kopen, want als je later terug komt, is de prijs verhoogt naar €39,00.

Aarzel niet en koop het programma om in een handomdraai blijvend gewicht te verliezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: