Wil je gezond afvallen? Lees dan dit!

In 2020 had 50% van de mensen van 18 jaar en ouder overgewicht, waarvan 15% ernstig overgewicht, dit heet obesitas. 50% is de helft van alle mensen van 18 jaar en ouder. Dat is bizar veel. Het is belangrijk om gezond te eten, maar dat gebeurt te weinig.

Heb jij overgewicht en wil je van de overtollige kilo’s af? Lees dan verder!

Wat is overgewicht en obesitas?

Overgewicht is dat je te zwaar bent voor je leeftijd, er is te veel overtollig vet opgeslagen in het lichaam. Overgewicht kan schadelijk zijn voor je gezondheid.

Ziekten gerelateerd aan overgewicht en obesitas zijn diabetes type 2 (suikerziekte), hoge bloeddruk, galstenen, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten, slaapapneu en bepaalde soorten kanker. 

Overgewicht komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Bij obesitas is dat andersom: meer vrouwen dan mannen hebben obesitas.

Obesitas is ernstig overgewicht. Het wordt ook wel zwaarlijvigheid genoemd. Hoe weet je of je obesitas hebt?

Je weet of je obesitas hebt als de verhouding tussen lengte en gewicht (je Body Mass Index, beter bekend als de afkorting BMI) groter is of gelijk is aan 30. Als je BMI hoger is dan 40 is er sprake van morbide obesitas. Dat is zeer schadelijk voor je gezondheid.

Maar hoe ontstaat overgewicht? Dat lees je hieronder.

Hoe ontstaat overgewicht?

Overgewicht en obesitas ontstaan door een verstoorde energiebalans. Dat houdt in dat de hoeveelheid energie die iemand binnenkrijgt via eten en drinken voor langere tijd hoger is dan het lichaam verbrandt.

De factoren van het ontstaan van overgewicht zijn:

 • Energierijk voedsel is overal te koop. Tegenwoordig is in Nederland altijd en overal voedsel verkrijgbaar. Dus ook energierijk voedsel. Hierdoor is de verleiding om te veel en te vaak van dit soort voedsel te eten erg groot.
 • Goede infrastructuur en wegennet. In Nederland is de infrastructuur uitstekend. Je kunt overal snel komen met de auto, waardoor je te weinig beweegt. Het is een veelvoorkomend probleem dat mensen te vaak en te snel de auto nemen in plaats van de fiets of lopend.
 • Te veel snoepen. Kinderen houden van snoep, dat is geen geheim. Het is ook geen geheim dat snoep ongezond is. Te veel snoepen is een belangrijke oorzaak van overgewicht.
 • Te veel voedingsmiddelen met veel energie. Energierijk voedsel is een belangrijke oorzaak van overgewicht. Als je er te veel van eet, kun je snel overgewicht krijgen.
 • Te veel eten. Te veel eten in het algemeen is niet goed voor het lichaam. Te veel eten, vooral van energie- en vetrijk voedsel, is ook een belangrijke oorzaak van overgewicht. Eet dus niet té grote porties tijdens maaltijden. Ook afleiding tijdens het eten kan de kans op overgewicht vergroten. Als je afgeleid wordt tijdens het eten, bijvoorbeeld door de televisie, eet je vaak meer dan je lichaam nodig heeft. Hierdoor is de kans op overgewicht groter. Zorg er dus voor dat je niet afgeleid wordt tijdens het eten door bijvoorbeeld de televisie uit te zetten.
 • Alcohol drinken. Alcoholische dranken bevatten veel calorieën, hierdoor is de kans op overgewicht groter als je er veel van drinkt.
 • Weinig bewegen. Veel mensen hebben een blessure of een handicap waardoor ze weinig bewegen. Iedereen weet dat weinig lichaamsbeweging kan leiden tot overgewicht.
 • Zwangerschap. Na een zwangerschap kan het lastig zijn om weer terug op gewicht te komen. Soms kom je meer aan dan nodig is tijdens de zwangerschap, dat moet je weer zien kwijt te raken. Dat kan lastig zijn.
 • De overgang. Veel vrouwen in de overgang kampen met gewichtstoename en andere klachten. Soms komen vrouwen zoveel aan, dat er overgewicht kan ontstaan.
 • Mentale problemen. Sommige mensen hebben trauma’s opgelopen waardoor ze soms eetbuien hebben. Hierdoor kan het gewicht in korte tijd flink toenemen. Ook lijkt er een connectie te zijn tussen depressies of depressieve klachten en overgewicht.
 • Genetische invloed. Sommige mensen hebben een genetische aanleg voor obesitas. Die mensen komen sneller aan en hebben meer moeite om dat gewicht weer kwijt te raken.

Dat zijn alle factoren van het ontstaan van overgewicht. Herken jij jezelf in een van deze punten? Probeer er iets aan te doen om de kans op overgewicht te verkleinen. Je kunt ook receptenboeken kopen om gezonder te eten.

Hoeveel mensen hebben overgewicht?

In 2020 had 50% van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder overgewicht, waarvan 15% ernstig overgewicht (obesitas). Vanaf 1981 is het aantal volwassenen met overgewicht enorm toegenomen, het is namelijk anderhalf keer zo groot geworden.

Meer mannen hebben overgewicht, maar meer vrouwen hebben obesitas, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook blijkt uit onderzoek dat overgewicht vaker voorkomt bij lager opgeleide mensen en bij personen met een migratieachtergrond.

De oplossing

Er is een oplossing voor overgewicht en obesitas. Er zijn namelijk meerdere cursussen en receptenboeken om overgewicht tegen te gaan of er vanaf te komen. Je kunt natuurlijk ook altijd professionele hulp inschakelen!

Het begint natuurlijk bij gezond eten en veel bewegen. Ga elke dag een stukje wandelen of hardlopen, zo kom je aan de benodigde lichaamsbeweging. Daarnaast is elke dag gezond eten belangrijk, eet daarom volgens de Schijf van Vijf.

Als jij jezelf herkent in een van bovenstaande punten (de oorzaken van het ontstaan van overgewicht), is het handig om zo’n receptenboek of cursus aan te schaffen. Voor vrouwen in de overgang zijn de cursussen van Ria Kamelle handig om aan te schaffen, want zij helpt vrouwen met overgangsklachten er in een handomdraai vanaf te komen.

Als je echt overgewicht hebt en je wilt van je overtollige kilo’s af, dan is het receptenboek ‘De Afslank Receptenbijbel’ wat voor jou! Met behulp van dit e-book kun jij gezond afvallen en voel je je weer lekkerder in je vel.

E-book ‘Afslank Receptenbijbel’ met gerechten op de cover.
De Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel is gemaakt door voedingsdeskundige en Orthomoleculair therapeut Oscar Helm van Happy Healthy. Als iemand jou kan helpen met afvallen, dan is het Oscar wel. Hij is een echte expert op dat gebied en wil jou echt helpen.

Gaat bij jou het afvallen erg traag? Doe de quiz! In deze quiz test jij je ‘afslank IQ’ en maak jij niet meer de fouten die je eerder wel maakte.

Het programma heeft ook GRATIS weekmenu’s die jou kunnen helpen met afvallen. Het staat vol heerlijke recepten en bijbehorende boodschappenlijstjes. Dat is makkelijk én lekker afvallen!

De recepten

Wat voor recepten staan er eigenlijk in? Hieronder zie je een aantal recepten die je in ‘De Afslank Receptenbijbel’ terugvindt.

Rucola salade

Rucola salade met ei en paddenstoelen.

Het eerste recept is een rucola salade met ei en paddenstoelen, heerlijk! Dit gerecht is heerlijk en het mooie is, je raakt je overtollige kilo’s kwijt!

Appelsalade

Appelsalade met mandarijn en walnoten.

Het tweede gerecht dat in ‘De Afslank Receptenbijbel’ staat, is een appelsalade met mandarijn en walnoten. Een heerlijk frisse salade!

Courgette lasagne

Ovenschotel courgette lasagne met ricotta en parmaham.

Het laatste recept dat wij hier bespreken is een ovenschotel, namelijk een courgette lasagne met ricotta en parmaham. Gezond én lekker!

Voor wie is het programma?

Dit programma is eigenlijk voor iedereen die wil afvallen. Iedereen wil tenslotte een strakke buik, toch?!

Toch is het niet verstandig om deze cursus aan te schaffen als je:

 • niet serieus met het programma aan de slag gaat;
 • de recepten en de tips niet gaat gebruiken;
 • niet gelooft dat je van je kilo’s af kunt komen.

Herken jij jezelf in een van bovenstaande punten? Dan is het niet verstandig om deze cursus aan te schaffen.

Lijkt het jou wat? Het e-book kost in de eerste maand €37,00 en daarna elke maand €19,97.

Dit e-book is het beste programma dat je zult vinden op het internet, dus zoek niet verder en start met gezond afvallen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: