Waarom baby- en peuterkoekjes slecht zijn

In de supermarkt liggen de schappen er vol mee: koekjes en snoepjes. We weten allemaal dat ze niet goed zijn voor ons, maar toch kopen veel mensen het regelmatig. Ook babykoekjes worden veel verkocht.

Hier lees je waarom deze koekjes niet goed zijn, terwijl wel beweerd wordt dat ze goed zijn.

Wat zijn baby- en peuterkoekjes?

Baby- en peuterkoekjes zijn koekjes speciaal gemaakt voor jonge kinderen. In deze koekjes zit vaak minder suiker, want dat is slecht voor zulke jonge kinderen (zoals het slecht is voor iedereen).

Babykoekjes van Nestlé.
Een voorbeeld van babykoekjes van Nestlé

Waarom vermijden?

Als ouder wil je dat je kind gezond eet. Daarom kijk je in de supermarkt naar producten die het beste zijn voor je kind. Maar je kunt ook makkelijk verleidt worden om producten te kopen die eigenlijk helemaal niet goed zijn.

Fabrikanten proberen je altijd van alles te verkopen, of het nou goed voor je is of niet. Dit is ook zo met baby- en peuterkoekjes. Babykoekjes zijn namelijk helemaal niet goed voor kleine kinderen, want uit onderzoek is gebleken dat kinderen op jonge leeftijd zoveel suikers helemaal niet nodig hebben. Kinderen hebben überhaupt geen tussendoortje nodig. Wil je ze toch een tussendoortje geven? Geef dan fruit of een stukje groente (komkommer, tomaat), dan krijgen ze de nodige dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen.

Fabrikanten proberen je hiermee te misleiden. Ze proberen je te vertellen dat de koekjes wél goed zijn voor de kinderen, maar wij weten wel beter.

Kortom: de koekjes zijn slecht omdat jonge kinderen geen tussendoortje nodig hebben, en al helemaal niet met zo veel suiker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: